Endüstriyel Servo Motor Nasıl Seçilir?

Endüstriyel servo motor seçerken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Endüstriyel servo motor seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken noktaları kavramak uygulama esnasında sorun yaşamanızı engeller.

Endüstriyel Servo Motor Seçimi Yapılırken Hangi Özelliklere Bakılır?

Endüstriyel servo motor seçerken şu özelliklere dikkat edilir;
  • Çevresel koşullar.
  • Enkoder çözünürlüğü.
  • Tork.
  • Hız.
  • Boyut.
  • Bu özellikleri tek tek inceleyelim!

    1.Çevresel Koşullar
    Elektronik komponentler ortamda bulunan nem, sıcaklık, manyetik alan ve titreşimden etkilenir. Endüstriyel bir servo motorun maksimum performans ile çalışması en uygun ortam koşullarının karşılanmasına bağlıdır. Endüstriyel servo motoru kullanacağınız ortam ya bu koşullara uygun olmalı ya da koşullara uygun olan bir servo motor seçmelisiniz.

    2. Enkoder Çözünürlüğü
    Geri bildirim sistemi olan endüstriyel servo motorlar sistem ile haberleşmek için enkoderlerden faydalanır. Enkoderin çözünürlüğü ne kadar yüksekse sistemin hareketleri o kadar hassas hale gelir. 3. Tork Endüstriyel servo motora yük bağlandığında motorun dönme hızı da bir orana bağlı olarak azalır. Dönme hızında meydana gelen açısal bu kaymaya tork adı verilir. Sistem torkla bağlantılı olarak etkilenir. Maksimum yük ağırlığı bilinen sistem için tork hızı hesaplanmalıdır.

    3. Boyut
    Endüstriyel servo motorlar için boyut kritik bir önem taşır. Bu parametreye bağlı olarak tork-hız değeri belirlenebilir. Montaj, nakliye ve işçilik maliyetleri de göz önünde bulundurulmalıdır. Motor ne kadar büyürse pano da o kadar büyür. Blog yazımızın sonuna geldik. Endüstriyel servo motor satın almaya dair incelikleri sizinle paylaştık. Endüstriyel servo motor seçeneklerine göz atarak kararınızı verebilirsiniz.