Servo Motor Alarm Listesi, Anlamları ve Düzeltme Ayarları

Şahin Rulman olarak hazırladığımız blog yazılarında, bu haftaki konumuzu servo motor alarm listesi, anlamları ve düzeltme ayarları olacak. Tablolar ve görsellerle destekleyeceğimiz anlatımımız sayesinde hem servo motor alarm listesini ve ne anlama geldiklerini hem de bunların düzeltme ayarlarının nasıl yapılacağını görebilirsiniz. Sizler için faydalı bir yazı olmasını umar, iyi okumalar dileriz.

Servo Motor Alarm Listesi

Servo motorda bir hata oluşursa, panel ekranında bir alarm numarası görüntülenir. Bu bölüm oluşabilecek alarmların bir listesini ve bu alarmların nedenlerini ve düzeltmelerini sağlar.


Servo Motor Alarm Anlamları

Servo motor alarmları ile ilgili aşağıda size belirtilmiş olan alarm listesinde alarm adını, alarm anlamını, alarm durdurma metodunu alarm sıfırlama seçeneğini bulabilirsiniz.

Servo Motor Alarm Sıfırlama Seçeneği

Evet: Alarmı silmek için servo motor alarm sıfırlamayı yapabilirsiniz.
Hayır: Servo motor alarmı temizlenemez.

Servo motor çalışmaları sırasında oluşan hataların ne anlama geldiğini sizlerle paylaştık. Şimdi ise, servo motor alarm düzeltme ayarları ile ilgili bilgi sunabiliriz.

Servo Motor Alarm Düzeltme Ayarları

Servo motor alarmların nedenleri ve düzeltmeleri aşağıdaki tabloda verilmiştir. Tabloda verilen düzeltme ile ilgili bir sorunu çözemezseniz YUHAI yetkilileri ile iletişime geçebilirsiniz.

Servo Motor Alarm Sıfırlama

ALM (Servo Alarm) sinyali varsa, alarmın nedenini ortadan kaldırdıktan sonra alarmı sıfırlamak için aşağıdaki yöntemlerden birini kullanabilirsiniz. /ALM-RST (Alarm Sıfırlama) sinyali, enkoder ile ilgili alarmları her zaman sıfırlamaz. Bir alarmı / ALM-RST sinyaliyle sıfırlayamazsanız, sıfırlamak için kontrol güç kaynağını KAPALI duruma getirin. UYARI: Alarmı sıfırlamadan önce servo motor alarm oluşma nedeninin ortadan kaldırıldığından emin olun. Alarmı sıfırlamak ve servo motor alarm oluşma nedeninin ortadan kaldırmadan çalışmaya devam ederse, bu durum servo motorda hasara neden olacaktır.

Servo Motor Alarmını /ALM-RST (Alarm Sıfırlama Girişi) Sinyaliyle Sıfırlama

Servo Motor Alarmları Panel Operatörünü Kullanarak Sıfırlama
Aynı anda paneldeki yukarı ve aşağı tuşlarına basmalısınız.

Servo Motor Alarm Geçmişini Görüntüleme

Servo motor alarm geçmişinde servo kutusunda meydana gelen son on alarma kadar görüntülenir. Hazırlık yapmaya gerek yoktur.

Servo Motor Alarm Ayarlarında Uygulanabilir Araçlar

Aşağıdaki tabloda, alarm geçmişi ve geçerli araç işlevlerini görüntülemek için kullanabileceğiniz araçlar listelenmiştir.

Servo motor alarm listesi, anlamları ve düzeltme ayarları ile ilgili hazırladığımız blog yazısının sonuna geldik. Konu ile ilgili herhangi bir sorunuz olması halinde bizlerle iletişime geçebilir, servo motor çeşitlerimizi link üzerinden görüntüleyebilirsiniz.