İçecek Dolum Makinaları İçin Servo ve Step Motor Seçimi

İçecek dolum makinası için motor seçimi yapılırken servo motor ya da step motor seçilebilir. İçecek dolum makinasının verimli ve sorunsuz çalışabilmesi için seçilecek motorun bazı özelliklere sahip olması gerekir. Bu haftaki blog yazımızda seçiminizi kolay hale getirmek için “İçecek dolum makinasına nasıl motor seçilir?” sorusunun cevabını vereceğiz.

İçecek Dolum Makinaları İçin Servo Motor Seçimi

İçecek dolum makinası için servo motor seçimi yaparken hangi servo motor seçeneğini kullanacağınıza karar vererek başlayabilirsiniz. Servo motor seçeneklerini iki başlıkta anlatabiliriz;

1. İçecek Dolum Makinası İçin DC Servo Motorlar

Dc servo motorlar kalıcı mıknatıslıdır ve rotor kontrollüdür. Kombinasyonları ayarlanarak farklı tork hızları elde edilebilir. Bu da üretim hızınızı belirlemeniz anlamına gelir. Üretim ihtiyacınıza yönelik kombinasyonlar oluşturabilirsiniz. DC servo motorun dönüş momentini belirleyen dişlileri bulunur. DC motor ile açı kontrolü yapabilirsiniz.

2. İçecek Dolum Makinası İçin AC Servo Motorlar

İçecek dolum makinasında AC fırçasız servo motorları da tercih edebilirsiniz. Yüksek güçlü uygulamalar için uygun olan bu motorlar güç gerektiren işlemlerde kullanılabilir. Bu motorlar düşük momente sahiptir. Yüksek frekans değerlerinde çalışabilir. Hızlı üretim sağlar.

İçecek Dolum Makinaları İçin Step Motor Seçimi

İçecek dolum makinası için tercih edilebilecek motor seçenekleri arasında step motor da bulunur. Bu motorların 2 farklı boyutu vardır. Hızını ayarlayarak üretim hızınızı belirleyebilirsiniz. Dakikada yapacağınız içecek doldurma işlemini rahatça belirleyebilirsiniz. Sürücü ile birlikte motor üzerindeki hakimiyet artırılabilir. Maliyet açısından oldukça ekonomik bir seçimdir. İçecek doldurma makinası için servo motor ve step motor seçeneklerinden birini seçtikten sonra ürününüzü Şahin Rulman güvencesi ile satın alabilirsiniz. Bunun yanı sıra servo motor sürücüleri ve step motor sürücüleri ile üretiminizi garanti altına alabilirsiniz.