Alışveriş sepetiniz boş!
Gelişen teknoloji ile birlikte otomasyon projelerine olan ilgide büyük ölçüde artmıştır. Artan ihtiyaçlar dahilinde de sigma profillere ve servo motorlara olan talepte günden güne artmaktadır. İşte tam da bu noktada sizlere “Endüstriyel Otomasyon Projelerinde Sigma Profil ve Servo Motor Kullanımı” adlı bir içerik oluşturduk. Oluşturduğumuz bu içerik dahilinde, Sigma Profil ve Servo Motorların CNC Otomasyon Sistemlerinde Entegrasyonu gibi konular başta olmak üzere, Sigma Profil ve Servo Motorların CNC Otomasyon Sistemlerinin Gelecekteki Rolü gibi daha birçok konuda bilgi sahibi olabilirsiniz. Şimdiden hepinize keyifli okumalar ve iyi günler dileriz.
Bilgisayarlı sayısal kontrol sistemleri olarak bilinen CNC otomasyon sistemleri üretimde en önemli unsurdur. Sanayi ve endüstride modern üretime yaklaşmak ve daha fazla üretim yapmak için geliştirilmişlerdir. Zaman içinde neredeyse her türlü malzemenin şekillendirilmesine büyük katkı sağlayan cnc otomasyon, çeşitli parçaların üretilmesini sağlar.Aynı zamanda insan müdahalesi ve manuel müdahaleyi en aza indirdiğinden ötürü de parça üretiminde ileri düzey hassasiyet sağlar. İleri cnc otomasyon sistemleri bunun en güzel örneklerini oluşturur. Bu oldukç ileri teknoloji sistemler hakkında detaylı bilgiye sahip olmak istiyorsanız,içeriğimize göz atabilirsiniz. Şimdiden keyifli okumalar dileriz.
CNC routerlar ve CNC makineleri, modern imalat süreçlerinde sıkça kullanılan, yüksek hassasiyet ve otomasyon sağlayan ekipmanlardır. Her ne kadar benzer teknolojilere dayansalar da, kullanım amaçları ve işleme kapasiteleri bakımından önemli farklılıklar göstermektedirler. İşte bu blog içeriğimizde de cnc routerların ve cnc makinelerin birbirinden farklı olduğu yönleri sizlere aktaracağız. “Cnc Routerların Cnc Makinesinden Farkı Nedir?” adlı içeriğimize göz atarak, cnc roueterların ve cnc makinaların farkarı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Hepinize iyi günler dileriz.
Step motorlar, endüstriyel otomasyon, CNC makineleri, 3D yazıcılar ve robotik uygulamalar gibi birçok alanda kullanılan önemli bileşenlerdir. Bu motorların doğru şekilde çalışması için devir sayısının doğru şekilde ayarlanması gerekir. Devir sayısını değiştirmek, motorun hızını ve performansını belirler ve Peki, step motorlarda devir sayısı nasıl değiştirilir? İşte “Step Motorlarda Devir Sayısı Nasıl Değiştirilir?” adlı içeriğimiz de tüm bu sorularınıza cevap vermiş olacağız. Hepinize iyi günler dileriz.
Blower sistemleri, çeşitli endüstriyel ve ticari uygulamalarda önemli faydalar sunan güçlü hava üfleme ve vakum oluşturma cihazlarıdır. Bu sistemler hava akışını yönlendirmek, taşımak, soğutmak veya kurutmak gibi çok çeşitli işlemleri gerçekleştirmek için kullanılır. Bu oldukça geniş işlem çeşitliliğine sahip sistemlerin, sunmuş olduğu birçok avantajda mevcuttur. Sizde bu avantajlar hakkında detaylı bilgi edinmek istiyorsanız, “Blower Sistemlerinin Sunduğu Önemli Faydalar” adlı içeriğimizi inceleyebilirsiniz. Böylelikle blower sistemlerinin sunduğu avantajlar hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.
Günümüzün modern yaşamında, iç mekan hava kalitesi ve konforu, sağlıklı ve verimli bir yaşam tarzının temelini oluşturuyor. Isıtma, havalandırma ve klima (HVAC) sistemleri, bu konuda kritik bir rol oynar. Oldukça önemli olan bu sistemlerin temelinde blower motorlar yer almaktadır. HVAC sistemlerinin verimli çalışmasını sağlayan blower motorların, HVAC motorları açısından önemini ve kullanıldığı alanları merak ediyorsanız, hazırlamış olduğumuz “HVAC Sistemlerinde Blower Motorunun Yeri ve Önemi” adlı içeriğimize göz atabilirsiniz.
İş süreçlerinde büyük katkısı olan redüktörlü motorlar, motorun hızını düşürerek yüksek torkta çalışmasını sağlamaktadır. Bahsi geçen bu motor türünün her ne kadar karışık bir çalışma prensibine sahip olduğu sanılsa da, sanılanın aksine oldukça kolay bir çalışma prensibine sahiptir. Sizde redüktörlü motoru yakından tanımak ve çalışma prensibin öğrenmek istiyorsanız, “Redüktörlü Motor Nedir? Redüktör Motor Nasıl Çalışır?” adlı içeriğimize göz atabilirsiniz. Böylece redüktörlü motorun çalışma prensibini anlayarak, kullanım alanları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Servo motorların aşırı ısınması, endüstriyel sistemlerde sıkça karşılaşılan bir sorundur ve doğru çözümlerle ele alınması önemlidir. Bu ısınma sorunları, genellikle motorun aşırı yük altında çalışması, yanlış konfigürasyonlar, kötü soğutma veya bakım eksikliği gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir.
Servo motorların aşırı ısınması, endüstriyel sistemlerde sıkça karşılaşılan bir sorundur ve doğru çözümlerle ele alınması önemlidir. Bu ısınma sorunları, genellikle motorun aşırı yük altında çalışması, yanlış konfigürasyonlar, kötü soğutma veya bakım eksikliği gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. meydana gelen bu faktörlerin hızlı bir şekilde tespit edilip çözülmesi de hem iş süreçleri hem de verimlilik açısından önemlidir.
Makine tasarımı ve hareket kontrolü uygulamalarında yaygın olarak karşımıza çıkan ve sıklıkla tercih edilen vidalı milleri seçerken oldukça dikkat edilmesi gerekmektedir. Gerek çalışma süresi ve hız yönünden, gerekse bakım gereksinimleri konusunda ince elenip sık dokunulması gereken vidalı miller; cnc makinelerinde, otomasyon montaj hatlarında ve daha birçok sektörde tercih edilmektedir.
Hidrostatik sürtünmeli veya kutu kızak isimleri olarak da bilinen Kutu Kızak Sistemi, çeşitli makinelerde ve cihazlarda kullanılan bir mekanik bileşendir. Yüksek yük kapasitesi ve stabilitesi nedeniyle tercih edilen bu sistem, genellikle hareketli parçaların düzgün ve doğru bir şekilde hareket etmesini sağlamak için kullanılır. Kusursuz bir çalışma prensibine sahip olan bu sistem sabit bir ray üzerinde ileri ve geri doğru hareket ederek, doğrusal (düz bir çizgi boyunca) ya da rotasyonel (bir eksen etrafında dönerek) hareket sağlar.
Fırçalı ve fırçasız servo motorlar endüstri sektöründe sıklıkla tercih edilen motor türlerinin başında gelmektedir. İş açısından avantaj sağlayan bu motor türleri, genellikle karıştırılmaktadır. Bu sebepten dolayı da hangi servo motorun hangi işlemlerde kullanılacağı karıştırılmaktadır. Bu noktada sizler için hazırlamış olduğumuz “Fırçalı ve Fırçasız Servo Motor Nedir?” içeriğimize göz atarak, fırçalı ve fırçasız servo motorlar nerelerde kullanıldığı, ne tür avantajlar sunduğu ve farkları nelerdir? gibi konularda bilgi sahibi olabilirsiniz. Hepinize keyifli okumalar dileriz.
Vakum pompaları, Laboratuvar ve endüstriyel alanlarda son dönemlerde oldukça yoğun olarak kullanılan bir cihazdır. Vakum pompası cihazlarının nerelerde kullanıldığı ve arıza tespiti konusunda detaylı bilgi sahibi olmak için içeriğimize göz gezdirebilirsiniz. Şimdiden iyi okumalar dileriz.
CNC router ile ilgili hazırladığımız blog yazısında, ‘CNC router nedir? Ne işe yarar? Nasıl kullanılır?’ gibi soruların yanıtlarını vereceğiz. CNC router hakkında merak edilen genel bilgileri vermemizin ardından ise cnc router kullanım avantajlarına dair bilgi vereceğiz.
Fırçalı ve fırçasız motor arasında çok fazla kalınmasa da bu yazı seçim yapmakta zorlananlar için bir rehber niteliğinde. Fırçasız motorlar bu pazarın %90’lık bir kısmını oluşturmaktadır. Kontrol düzeyinin basit olması gereken durumlarda fırçalı motorlar tercih edilmektedir. Fırçasız motorlarının avantajlarını ve hangi durumlarda fırçalı motor tercih edilmesi gerektiğini blog yazımızda açıklayacağız. İki motor tipi arasındaki ana fark birinin fırçalı diğerinin ise fırçasız olmasıdır. Bu zaten adından da anlayabileceğiniz bir detay.
Servo motor ve step motor endüstride sık sık kullanılan motorlardır. Servo motor da step motor da endüstride avantaj sağlayan motorlardır. Bu motorların karakteristik özellikleri avantajlarına etki etmektedir. Bu yüzden öne çıkan özelliklerine göre bir seçim yapılmalıdır. Bu doğrultuda hazırladığımız blog yazımızda sizlere servo motor ve step motor arasındaki farkları anlatmak istiyoruz.
Redüktör; devir ve güç ayarını değiştirmeye yarayan dişli bir yapıya sahiptir. Gövde içinde miller, dişli çarklar, yataklar ve benzeri parçalardan oluşan sisteme sahiptir. Peki, bu sistem motorun gücünü arttırır mı? Bu haftaki blog yazımızda redüktörler hakkında bilgi aktarmak istiyoruz.
Bu haftaki blog yazımızda sizlere frenli servo motorun ne olduğunu açıklayacağız. Frenli servo motor elektriksel ve mekaniksel olarak farklıdır. Çelik plakalardan oluşan manyetik frenlere sahiptir ve bu frenler motorun arka miline monte edilmiş durumdadır.
CNC DSP kontrol sistemi bilgisayara ihtiyaç duymadan CNC kontrolü yapabilme imkanı sağlayan DSP kontrol ünitesidir. USB hafızayla G kod dosyalarınızı CNC üzerinde çalıştırmanızı mümkün kılar. Ürün son derece ekonomiktir. Bu yüzden bütçesini düşünenler tarafından tercih edilmektedir. Çünkü CNC DSP kontrol sistemleri kontrol kartı gibi ekstra masrafları olmayan bir üründür.
Ethercat bir servo motor makine kontrol çözümüdür. Sağlam, yüksek hızlı ve gerçek zamanlı bir kontrol çözümü olarak gün geçtikçe daha popüler hale gelmektedir. Hassas senkronizasyon sağlayan ethercat servo motorlar pek çok üretici için iyi bir çözümdür. Bu haftaki blog yazımızda sizlerle ethercat servo motorun detaylarını paylaşacağız.
“Servo motor sürücü satın al” şeklinde bir arama yaptığınızda karşınıza pek çok seçenek çıkacak. Peki, bu seçenekler arasından kendinize uygun servo motor sürücüyü nasıl seçeceksiniz? İşte, bu hafta sizin için hazırladığımız blog yazısında bu sorunun cevabını bulacaksınız.
Step motorunuza uygun bir step motor sürücü almak istediğinizde kafanızın karışması gayet normal. Bu haftaki blog yazımızda sizlerle step motor sürücü seçerken izlemeniz gereken adımları paylaşacağız. Hazırsanız başlayalım.
“Vakum makinası için motor satın al” araması yaptığınızda karşınıza pek çok seçenek çıkacak. Vakum makinası için motor almak istediğinizde karşınıza ilk başta servo ve step motor gelecek. Hangisini seçeceğiniz konusunda kafanız karışabilir.
Adım motorları hızı, dönüş yönü ve konumu her zaman bilinen motorlardır. Bu motorlar adından da anlaşıldığı gibi belirli adımlar ile hareket ederler. Fakat bu adımları belirlemek sizin elinizdedir.
Step motorlar 4 fazlı sinyal ile çalışan ve her giriş darbesinde bir adım giden motorlardır. Adımlı motorun adımları motor çeşidine göre çeşitli derecelerde olabilir. Step motorlar hem ileri hem de geri dönebilme kabiliyetine sahip motorlardır ve yüksek torka sahip motorlardır.
Dolum makinası için servo ve step motor seçimi yapmak istiyorsanız internette pek çok seçenekle karşılaşabilirsiniz. Bu haftaki blog yazımızda sizlerle “Dolum makinası için motor seçimi nasıl yapılır?” sorusunun cevabını paylaşacağız.
Eğer bir baskı makinasına sahipseniz makinanıziçin servo ya da step motor seçebilirsiniz. Bir baskı makinasının sorunsuz çalışabilmesi için motorun bazı özellikleri taşıyor olması gerekir. Hangisini seçeceğiniz konusunda şüpheleriniz varsa blog yazımızı okuyarak motor seçimi yapabilirsiniz.
Endüstriyel servo motor seçerken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Endüstriyel servo motor seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken noktaları kavramak uygulama esnasında sorun yaşamanızı engeller.
İçecek dolum makinası için motor seçimi yapılırken servo motor ya da step motor seçilebilir. İçecek dolum makinasının verimli ve sorunsuz çalışabilmesi için seçilecek motorun bazı özelliklere sahip olması gerekir. Bu haftaki blog yazımızda seçiminizi kolay hale getirmek için “İçecek dolum makinasına nasıl motor seçilir?” sorusunun cevabını vereceğiz.
Servo motorlar, sürücü olmadan kullanılamayan makinelerdir. Bu haftaki blog yazımızda sizlerle servo motor sürücülerin kullanım alanları hakkında konuşacağız.
“Spindle motor seçimini nasıl yapacağım?” sorusu kafanızı kurcalıyorsa bu hafta sizin için hazırladığımız blog yazısını okuyabilirsiniz.
Bu haftaki blog yazımızda sizlerle servo motor sürücülerini inceleyeceğiz. Yazımızın içinde “Servo motor sürücüsü nedir?”, “Servo motor sürücüsüz çalışır mı?”, “Servo motor sürücü ayarları nasıl yapılır?” ve “Servo motor sürücüsü nasıl seçilir?” gibi sorulara cevap vereceğiz.
Step motor satın almak istiyor ama nasıl alacağınızı bilmiyorsanız bu hafta sizin için hazırladığımız step motor satın alma kılavuzu yazımızı okuyabilirsiniz. Step motor kullanılacağı yer gibi detaylara göre değişiklik gösterebilir ya da yaptığınız seçimler kullanacağınız makinanın ömrünü etkileyebilir. Bu yüzden step motor satın alırken dikkatli olmalısınız.
Eğer servo motor satın almak istiyorsanız sizin için hazırladığımız servo motor satın alma rehberini okuyabilirsiniz.
İnternette “Planet Redüktör satın al” araması yaptığınızda karşınızda pek çok planet redüktör seçeneği çıkacak. Bunların arasından hangisini satın alacağınızı bilmiyorsanız doğru yerdesiniz. Bu haftaki bog yazımızda sizin için planet redüktör satın almanın inceliklerini paylaştık.
Bu haftaki blog yazımızda maske üretimi için kaynak makinası seçerken dikkat etmeniz gereken noktaların üzerinde duracağız.
Dikişsiz maske üretimi yaparken maske üretimi için gerekli ekipmanlara ihtiyacınız vardır. Bu tarz ihtiyaçlarınızı gidermek adına sizin için bu blog yazısını hazırladık.
Kolonya dolum makinaları için iyi bir motor seçimi yapmak gerekir. Bu seçim yapılırken servo ya da step motor tercih edilebilir. Kolonya dolum makinasının seri üretim yapabilmesi ve sorunsuz çalışabilmesi için motor seçimi önemlidir. Bu haftaki blog yazımızda kolonya dolum makinası için motor seçiminin detaylarına yer vereceğiz.
Basınç ve darbe uygulayarak metallerin kıvrıldığı, kesildiği ve büküldüğü pres makinalarda motor oldukça önemlidir. Motorun özellikleri değiştikçe pres makinasının darbeleri de değişmektedir. Bu haftaki blog yazımızda sizlerle pres makinası için motor seçimi yaparken işinize yarayacak bilgiler paylaşacağız.
X-Ray cihazı için en iyi motoru mu arıyorsunuz? Bu haftaki blog yazımızda X-Ray cihazları için servo motor seçeneklerine ve step motor seçeneklerine değineceğiz. X-Ray cihazı için motor gereksinimi duyuyorsanız servo motor ve step motor seçeneklerinden özellikleri sizin için uygun olanı seçebilirsiniz. Servo motorda da step motorda da seçebileceğiniz pek çok seçenek vardır. Servo ve step motorun X-Ray cihazları için öne çıkan özellikleri blog yazımızda anlatacağız.
Paketleme makinası için tercih edebileceğiniz motor çeşitlerinden biri servo motor. Servo motorun özelliklerine bakarak sizin için uygun olup olmadığına karar verebilirsiniz. Tercih edebileceğiniz 2 çeşit servo motor bulunuyor. Bunları şu şekilde anlatabiliriz;
Etiketleme makinaları için motor seçimi yapacaksanız step motor ya da servo motor satın alabilirsiniz.Etiketleme makinasından dilediğiniz verimi almak ve makinanın ömrünü uzatmak gibi nedenlere bağlı olarak motor seçimi büyük önem taşır.
Maske üretim makinası için motor seçimi yapılırken servo ya da step motor tercih edilebilir. Maske üretim makinasının dilediğiniz gibi çalışması için motor seçimi konusunda bazı özelliklere dikkat edebilirsiniz. Bu haftaki blog yazımızda size maske üretim makinaları için servo ve step motor seçeneklerinden bahsedeceğiz.
Bu yazımızda sizinle spindle motorun ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve nerelerde kullanıldığını paylaşacağız. Spindle motor yüksek devirli motor çeşitlerine verilen genel bir isimdir.
Servo motorlar, absolute (mutlak) servo motor ve incremental (artımlı) servo motor gibi adlarla da anılmaktadır. Peki absolute ve incremental servo motor nedir? Aralarındaki farklar nelerdir? Şahin Rulman olarak bu hafta hazırladığımız blog yazısında absolute (mutlak) enkoderli servo motorları ve artımlı enkoderli servo motorları ele alacağız.
Servo motor kontrolündeki en önemli noktalardan bir tanesi de motorun verimlilik ayarları ve testinin yapılmasıdır. Bu noktada servo sürücüler önem kazanır. Nitekim servo motor sürücüleri , servo motorların verilen referans değerlerine uygun olarak hareket etmesini sağlar. Kendi içerisinde farklı çeşitlere ayrılan servo motor sürücülerin hibrit servo sürücüleri, bu haftaki blog yazımızın konusunu oluşturuyor
Servo motorlar hakkında en çok merak edilen konular arasında servo motor çeşitleri yer alıyor. Biz de Şahin Rulman olarak bu haftaki blog yazımızda servo motor çeşitleri ile ilgili bilgi vereceğiz. Servo motor türlerini sıralayacağımız yazımızda, her bir servo motor çeşidi hakkında bilgi vereceğiz. Konu ile ilgili bilgi almak isteyenler için faydalı bir blog yazısı olmasını umar, iyi okumalar dileriz.
CNC freze kontrol paneli, CNC tegahlarda üretim esnasında müdahele şansını arttırmaktadır. CNC tezgahın durumu ve hareketleri ile ilgili bilgi veren ve yeni komutlar verilmesini sağlayan cihazlardır. Biz de bu haftaki blog yazımızda, CNC freze kontrol panellerini ele alacağız. Cihazın kullanımına alışma sürecinde olanlara yönelik CNC freze kontrol paneli ve tuşların resimli anlatımı ile konuyu sizlere daha net hale getirmeye çalışacağız.
Şahin Rulman olarak her hafta hazırladığımız blog yazılarında bu haftaki konumuzu endüstriyel servo motorları oluşturacak. Yazı boyunca ‘Endüstriyel servo motor nedir?’, ‘Endüstriyel servo motor kontrolü nasıl sağlanır?’ ve ‘Endüstriyel servo motor fiyatları ne kadar?’ gibi sık sorulan sorularınıza yanıt vereceğiz. Buna ek olarak endüstriyel servo motor çeşitleri ile ilgili de gerekli bilgileri paylaşacağız. Sizin için faydalı bir yazı olmasını umar, iyi okumalar dileriz.
Şahin Rulman olarak haftalık olarak hazırladığımız blog yazılarında bu haftaki konumuz servo motor sürücü bağlantısı ve ayarları üzerine olacak. Yazı boyunca servo motor sürücü entegresi ile ilgili merak ettiklerinizi yanıtlamaya çalışacağız. Akabinde servo motor sürücü ayarları ile ilgili sizlere bilgi aktarmaya gayret edeceğiz. Sizler için faydalı bir yazı olmasını umar, iyi okumalar dileriz.
Şahin Rulman olarak her hafta hazırladığımız blog yazılarında bu haftaki konumuzu planet redüktörler oluşturuyor. Planet redüktörler ile ilgili bilgi almak isteyen kişilere yönelik hazırladığımız bu yazıda, ‘Planet redüktör nedir?’, ‘Planet redüktör ne işe yarar?’ gibi temel soruların yanıtlarını bulabilirsiniz. Sizler için faydalı bir yazı olmasını umar, iyi okumalar dileriz.
Şahin Rulman olarak her hafta hazırladığımız blog yazılarında bu haftaki konumuz servo motor seti olacak. Yazı boyunca servo motor seti satın almak isteyenler için Şahin Rulman’ın ne gibi avantajlar sunduğuna değinerek servo motor seti tavsiyeleri sunup özelliklerini sizler için açıklayacağız. Öte yandan servo motor setleri kapsamında servo motor ve servo motor sürücüye ek olarak ne gibi ürünlerin sunulduğuna da değineceğiz. Sizler için faydalı bir içerik olmasını umar, iyi okumalar dileriz.
Şahin Rulman olarak her hafta hazırladığımız bilgilendirici blog yazılarında bu haftaki yazımızın konusunu servo motor kontrolü için yapılması gereken JOG ayarı oluşturuyor. Yazımızda ‘Servo motor kontrolü için JOG ayarı nasıl yapılmalı?’ sorusunun yanıtını bulabilirsiniz. Sizler için faydalı bir içerik olmasını umar, iyi okumalar dileriz.
Şahin Rulman olarak hazırladığımız blog yazılarında bu haftaki konumuz enkoderli step motorlar olacak. Adım kaçırma sorunlarına karşı etkili olan enkoderli step motor ile ilgili bilgiler sunacağımız bu yazıda, enkoderli step motor satın almak isteyenlerin genel olarak nelere dikkat etmeleri gerektiğini ve diğer step motor çeşitlerinden farklarını anlatacağız. Sizler için faydalı bir içerik olmasını umar, iyi okumalar dileriz.
Şahin Rulman olarak servo motor satın almak isteyenlere yönelik bir başka blog yazısı hazırladık. Elektrik kesintilerine karşı sorun yaratmayan frenli servo motor tavsiyelerini ve özelliklerini yazımızda bulabilirsiniz.
Türkçe’de "Bilgisayar Destekli Nümerik Kontrol" olarak da adlandırılan CNC kontrol üniteleri farklı ihtiyaçlara yönelik farklı çeşitlere sahiptir. Yazı boyunca CNC kontrol üniteleri ile ilgili en çok sorulan sorular arasında yer alan ‘CNC kontrol ünitelerinin kontrolü nasıl sağlanır?’ sorusunun yanıtını vermeye gayret edeceğiz. Akabinde ise CNC kontrol panellerinde bağlantı ve sistem kontrol ayarları ile ilgili bilgi vereceğiz. Sizler için faydalı bir yazı olmasını umar, iyi okumalar dileriz.
Step Motor Kullanıcıları Step Motor Ses Sorunu İle İlgili Epey Soru Yöneltiyorlar. Biz De Bu Doğrultuda Step Motor Ses Problemi İle İlgili Neler Yapılabileceğine Dair Bir Yazı Hazırladık.
Servo motor ile ilgili birçok soru soruluyor. Biz de Şahin Rulman olarak bu haftaki blog yazımızda ‘Servo motor nedir?’, ‘Servo motor nasıl çalışır?’, ‘Servo motorun iç yapısı nasıldır?’, ‘Servo motorlar nerelerde kullanılır?’ gibi sorularınızın yanıtlarını vermeye gayret edeceğiz. Servo motorlar ile ilgili bilgi arayanlar için faydalı bir blog yazısı olmasını umar, iyi okumalar dileriz.
‘Servo Motor Neden Titrer?’ Sorusu Kapsamında Servo Motor Titremesi İle İlgili Tüm Detaylara Yer Verdik. ‘Servo Titreme Problemi Çalışma Performansını Etkiler Mi?’, ‘Servo Motor Titreme Sorunu Nasıl Giderilir?’ İle İlgili Merak Ettikleriniz Bu Yazıda.
Servo motor sürücüsünde oluşan alarmları nasıl düzeltmemiz gerektiğini bir önceki “Servo Motor Alarm Düzeltme Ayarları” yazımızda sizlerle paylaştık. Bu yazımızda servo motor sürücü üzerinde bulunan tuşların isimlerini ve bu tuşların hangi işlevde kullanıldığına değineceğiz.
Şahin Rulman olarak hazırladığımız blog yazılarında, bu haftaki konumuzu servo motor alarm listesi, anlamları ve düzeltme ayarları olacak. Tablolar ve görsellerle destekleyeceğimiz anlatımımız sayesinde hem servo motor alarm listesini ve ne anlama geldiklerini hem de bunların düzeltme ayarlarının nasıl yapılacağını görebilirsiniz. Sizler için faydalı bir yazı olmasını umar, iyi okumalar dileriz.
Servo motor kullanımı hakkında oluşturmuş olduğumuz yazı dizimizde bir önceki “Servo Motor Temel İşlevler ile ilgili Aşırı Hareket Ayarları” yazımızda temel parametre ayarlamaların nasıl olması gerektiğini belirtmiştik
Servo Motor Temel İşlevler ile ilgili Aşırı Hareket AyarlarıServo motor çalıştırılmadan önce yapılması gereken temel işlevlerin yer aldığı yazı dizimizde bir önceki yazımızda “Servo Motor Çalıştırılmadan Önce Ayarlanması Gereken Temel İşlevler” bahsetmiştik. Bu yazımızda temel işlevlerin devamı niteliğinde olup aşırı hareket ayarları ve diğer ayarlamaları sizler için bir araya getirdik.
Servo motor kullanılmadan ve kullanımı sırasında yapılması gereken ayarlamaları için sizlere bir yazı dizisi hazırlıyoruz.
Servo motor kurulumu ile ilgili oluşturduğumuz yazı dizimizde bir önceki yazımızda “Servo Motor Standart Kurulum Ayarları” nı sizler ile paylaşmıştık. Bu yazımızda ise servo motorun kablo bağlantılarının nasıl olması gerektiğini grafikler yardımı ile açıklayacağız.
Servo motor yüksek tork değerlerine yükselebilen motorlardır. Çalışmalar sırasında son kontrol elemanı olarak çalışan servo motorlarından ciddi verim elde etmek mümkündür. Servo motorların kontrol edilebilmesi için servo motor sürücülerine ihtiyaç vardır. Servo motoru aldıktan sonra kurulum ayarlarının yapılması gerekecektir.
CNC Tezgahlar İçin Servo Motor Tavsiyeleri Sunduğumuz Bu Yazıda Servo Motor Çeşitlerini İnceleyebilirsiniz. Hem CNC Servo Motor ve Sürücü Set Olarak Hem de CNC Servo Motor ve Sürücü Set Olarak Önerilerimizi İnceleyebilirsiniz.
Servo motorlarda en çok kullanılan haberleşme PULSE/DIR şeklindedir. Frekans vererek 5 Voltluk düz akım 0 volta çekilip pulse atışı sağlanır. Sürücü mikrostep ayarına göre (bölen ve çarpan dişli ayarları) gereken pulse sayısına göre motora pozisyon vermektedir.
Fırçasız DC servo motor fiyatları motorun teknik özelliklerine göre değişim göstermektedir. Fiyatı belirleyen başlıca teknik özellikler arasında motorun gücü, torku, devir sayısı ve flanş ölçüsü yer almaktadır. Kullanım alanına göre uygun olan DC motoru tercih etmeniz motorun çalışacağı sistemlerde sorun çıkmasının önüne geçecektir. Fırçasız DC servo motorlar ile ilgili hazırladığımız blog yazısının sonuna geldik.
Unipolar step motor ve bipolar step motor step motor çeşitleridir. Unipolar ve Bipolar step motorlar arasında birtakım farklılıklar vardır. Bu haftaki blog yazımızda bu farklılıklar üzerinde duracağız.
Servo Motorlarda Hız Kontrol Modu
Servo motor, Hız kontrol modunda titreme başlayana kadar hız kazancı parametresinin (speed propotional gain) yükseltilmesi gerekir. Genellikle yüksek atalet için yüksek hız kazanç değeri girilmesi gerekir.Hız integral zaman sabiti (speed integral time constant) titreme başlayana kadar azaltılması gerekir.
Step motorlar için sürücü seçimi ve jumper ayarları ile ilgili dikkat edilmesi gerekenlere yönelik birçok soru soruluyor. Biz de Şahin Rulman olarak bu doğrultuda step motor sürücü seçimi, step motor ile sürücü kartı bağlantısı ve step motor sürücü jumper ayarları ile ilgili bir blog yazısı hazırladık.
Servo motorlar doğrudan şebeke ile çalıştırılamayan motorlardır. Servo motoru çalıştırmak için kesinlikle bir servo sürücüsüne ihtiyaç duyulmaktadır. Servo sürücü sistemi ile kontrol edilen servo motorlar zaten bütün üretici firmalar tarafından takım olarak üretilmektedir. Her marka servo motor kendi markası ile sürülmelidir. Diğer marka ile de sürülebilir ama bu oldukça zordur. Servo inverterleri pozisyon kontrolü yapabilir. Bu da motorun hata vermesi anlamına gelmektedir.
Fırçasız doğru akım motorlarına step motor denir. Fırçasız olan bu motorlar fırçalı olanlara göre ömrü daha uzun olan motorlardır. Geri beslemeye gerek duyulmadan pozisyon ve hız kontrolünde hatasız çalışırlar.
Dezenfektan dolum makinası için motor seçimi yapmak mı istiyorsunuz? Dolum makinanız için servo ya da step motor seçimi yapabilirsiniz. Uzun ömürlü, sorunsuz çalışan ve günlük yeterli miktarda üretim yapabilen bir dezenfektan dolum makinası için motor seçimini iyi yapmak son derece önemli. Bu haftaki blog yazımızda dezenfektan dolum makinaları için motor seçimine dair detaylara yer vereceğiz.
© 2021 Tüm Hakları Saklıdır